Den femte årstiden?

Semi-sommar

Den femte årstiden, är det verkligen vårvintern? Mycket talar självfallet för det och framförallt i inlands och fjällregionerna. Men här vid kusten vill vi slå ett slag för semi-sommar som en utmanare till titeln – den femte årstiden.

Här i norr är vi ofta inställda på en lång mörk höst. Blöt, kall, lerig och, som sagt, mörk. När sedan snön lägger sig brukar det kännas lite lättare och gladare igen. Dock med risk för riktigt bitande kyla och knappa timmar i dagsljus. Vintern håller oftast i sig tills att den femte årstiden slår till med sol, värme och fina snörika dagar i ljus. I fjällen är denna period i bästa fall flera månader medan det i kustbandet rullar på i betydligt högre fart. Vips så kommer supervärmen som ett brev på posten och det skiftar från vinter till vårvinter till varm vår eller som vi kallar det, semi-sommar inom loppet av några veckor. Frågan är om det inte är detta som är vår femte årstid?

Hur som helst är det en fantastisk period, med ljuset, värmen och grönskan som tar oss med full kraft. Underbara dagar och kvällar med kritvita ben och armar som helt plötsligt för känna på fartvinden och solens strålar. Och det bästa av allt – en hel lång utesäsong ligger och väntar. Leve semi-sommar!

Liknande verk

Explore at home

att upptäcka närområdet

Genom linsen

bevara minnena, ta dig tid att fota

Mudfest

skoj i lera
Obbola Outdoor AB använder cookies för att ge dig anpassat innehåll och en bättre upplevelse av vår webbplats. Du bekräftar att du samtycker till vår användning av cookies genom att klicka på "Jag godkänner". Du kan läsa mer i vår integritetspolicy.
Jag godkänner